Visul spulberat al armenilor - 1915 de Gaidz Minassian | Iuppy.ro #1 in carte

Cos

0 produse 0,00 RON

My Cart -

0 produse
Categorii

Visul spulberat al armenilor - 1915

de Gaidz Minassian
36,00 RON 45,00 RON

Disponibilitate: In stoc furnizor

Cant:

Descriere

„Armenii au fost masacrati dupa niste metode barbare care tin de secolul al XIX-lea, in numele unui program de modernizare a societatilor destinat sa introduca Europa si Turcia in secolul XX. Poate ca a venit timpul pentru comunitatea internationala sa le aduca un omagiu si sa faca dreptate la inceputul acestui secol XXI, pentru ca toti acesti «sacrificati» ai patriei (Yerkir) sa poata dormi in pace si devotamentul lor sa fie in sfarsit recunoscut de Istorie sau sa capete un sens in dezvoltarea umanitatii.
Atata timp cat lumea, si in primul rand Turcia, nu recunoaste genocidul din 1915 – aceasta crima care leaga o ramura a omenirii de pamantul sau –, Yerkirul nu-si va relua Istoria. Pana atunci, armenii trebuie sa se straduiasca sa iasa din imaginar si sa faca din Yerkir nu un loc memorial intangibil, ci un spatiu real. Astfel, in loc sa se blocheze intr-o postura de victima care nu se mai justifica – fiindca e sterila si fara efect –, aceasta revenire la real ii invita pe armeni sa inscrie sacrificiul acestor generatii de combatanti si de intelectuali pe lista universala a popoarelor care lupta pentru Libertate.“ (Gaidz MINASSIAN)

Isbn : 978-973-50-5551-6
Data Aparitie : 2017
Nr Pagini : 372
Editura : Humanitas


Timpul maxim de procesare al acestui produs este de 3 zile. Produsele de curand epuizate nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Traducere de Elena Bulai

„Pentru a comemora genocidul armean, Gaidz Minassian, specialist in istoria Armeniei si Caucazului, profesor la Sciences-Po si jurnalist la Le Monde, a reconstituit, in Visul spulberat al armenilor, aventura unui grup de tineri revolutionari armeni fascinati de modelul francez al Luminilor si hotarati sa lupte pentru propriile drepturi, pentru recunoasterea identitatii lor in cadrul Imperiului Otoman, precum si pentru emanciparea si egalitatea tuturor popoarelor. Proiect ambitios, care pleaca de la mobilizarea politica traditionala si pasnica si sfarseste in radicalizarea armata, ba chiar in terorismul anarhist. Liderul lor emblematic se numea Christapor Mikaelian, unul dintre fondatorii FRA (Federatia Revolutionara Armeana). O parte dintre ei vor cunoaste un destin tragic si vor fi capturati de la primele arestari ale armenilor din Constantinopol, in aprilie 1915, care marcheaza inceputul a trei ani de silnicii...“ (Jean-Claude PERRIER, L’Orient Litteraire)

Gaidz Minassian

GAIDZ MINASSIAN, politolog, specialist in Armenia, si-a sustinut in anul 2000 teza de doctorat in stiinte politice intitulata La Federation Revolutionnaire Armenienne, ethique et politique, 1959–1998. Este jurnalist la Le Monde, profesor la Sciences Po Paris si cercetator asociat la Fondation pour la Recherche Strategique.

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste ghilimele simple (') pentru fraze.

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Notă

Adauga un comentariu.