Sabia si imperiul - Militari la carma statului de Stefan Cazimir | Iuppy.ro #1 in carte

Cos

0 produse 0,00 RON

My Cart -

0 produse
Categorii

Sabia si imperiul - Militari la carma statului

de Stefan Cazimir
20,00 RON 25,00 RON

Disponibilitate: In stoc furnizor

Cant:

Descriere

„Ce punti de legatura se pot identifica, in istoria secolului XX, intre germanul Hindenburg si francezii Petain sau de Gaulle, intre polonezul Piłsudski si finlandezul Mannerheim, intre turcul Mustafa Kemal si oricare dintre cei pomeniti mai sus? Faptul ca toti s-au remarcat ca militari destoinici si ca toti au ajuns, in tarile lor, sa ocupe functia suprema. In ce mod, pentru cat timp si cu ce rezultate e deja o alta chestiune. Dar acest lucru s-a intamplat intotdeauna in conditiile unor crize pe care oamenii in uniforma au fost chemati sa le rezolve sau in care, cel mai adesea, s-au implicat din indemn propriu. O vocatie «imperiala» le-a fost comuna tuturor, daca restituim cuvantului imperium sensul sau initial, acela de «comanda, porunca, stapanire». O zicatoare tatara, frecvent citata de Mustafa Kemal Ataturk, «Numai mana care poate ridica sabia e vrednica sa tina sceptrul», este potrivita ca exerga acestor cariere stranii, care par, in plin veac XX, sa reinvie chipuri si legende ale trecutului. Toate numele mentionate au dobandit, la vremea lor, statutul de personaje, nu departe de acceptia literara a termenului. Toate au avut o existenta romanesca, toate pot deveni eroi de roman.“ (Stefan CAZIMIR)

Isbn : 978-973-50-5477-9
Data Aparitie : 2017
Nr Pagini : 168
Editura : Humanitas


Timpul maxim de procesare al acestui produs este de 3 zile. Produsele de curand epuizate nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Stefan Cazimir

Om al catedrei, om al scrisului, om al cetatii, STEFAN CAZIMIR s-a nascut la Iasi la 10 noiembrie 1932, a urmat cursurile primare si secundare la Piatra Neamt, iar pe cele superioare la Facultatea de Filologie a Universitatii din Bucuresti.

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste ghilimele simple (') pentru fraze.

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Notă

Adauga un comentariu.