Mistica rugaciunii si a revolverului - Viata lui Corneliu Zelea Codreanu de Tatiana Niculescu Bran | Iuppy.ro #1 in carte

Cos

0 produse 0,00 RON

My Cart -

0 produse
Categorii

Mistica rugaciunii si a revolverului - Viata lui Corneliu Zelea Codreanu

de Tatiana Niculescu Bran
25,60 RON 32,00 RON

Disponibilitate: In stoc furnizor

Cant:

Descriere

„Titlul acestei carti, imprumutat din textul lui Emil Cioran Mon pays, rezuma cel mai bine valtoarea anilor ’30 in Romania, acea epoca a «martirilor sangerosi» sau a «visatorilor sanghinari», intemeietori ai unei «miscari crude, amestec de preistorie si profetie, de mistica a rugaciunii si a revolverului». O epoca, spune Cioran, care «fusese intemeiata pe idei feroce» si care «a disparut in ferocitate».

Povestea lui Corneliu Zelea Codreanu nu poate fi inteleasa in afara contextului istoric in care acesta a trait, a oamenilor pe care i-a cunoscut, a scolilor prin care a trecut, a experientelor pe care le-a parcurs, a lecturilor care l-au format si a unei Europe ravasite, aflate intre doua razboaie devastatoare si in cautarea unei sperante de supravietuire. Reconstituind chipul unei epoci care a amestecat religia cu politica si a sfarsit in sange si barbarie, aceasta carte incearca sa-l redea pe Corneliu Zelea Codreanu trecutului si istoriei.“ (Tatiana NICULESCU)

Fotografia de pe coperta: Corneliu Zelea Codreanu (Arhivele Nationale ale Romaniei)

Isbn : 978-973-50-5483-0
Data Aparitie : 2017
Nr Pagini : 240
Editura : Humanitas


Timpul maxim de procesare al acestui produs este de 3 zile. Produsele de curand epuizate nu cad sub incidenta acestor estimari, iar disponibilitatea lor va va fi comunicata in 7 zile de la data comenzii.

Tatiana Niculescu

TATIANA NICULESCU este scriitoare, autoare a romanelor Spovedanie la Tanacu, Cartea judecatorilor, Noptile Patriarhului, In Tara lui Dumnezeu, Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut si a doua piese de teatru (Spovedania si Brancusi contra SUA), semnate cu numele Tatiana Niculescu Bran.

Etichete produs

Foloseste spatii intre etichete. Foloseste ghilimele simple (') pentru fraze.

Cum evaluezi acest produs?

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Notă

Adauga un comentariu.